На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

вторник, 31 август 2010 г.

"Шифърът на Леонардо" предрича края на света през 4006 година

Тетрадка на Да Винчи

Тук ние говорим за истинският шифър на Леонардо, а не масово известният фалшификат на Дан Браун. Според известна италианска изследователка Леонардо Да Винчи е имал истински шифър, чрез който е предрекъл краят на света. Именно този шифър е скрит в  мащабната фреска "Тайната вечеря".

Според Сабрина Сфорца Галиция ключът се крие в полукръглия прозорец в центъра на картината над главата на Христос и учениците му, който съдържа "математически и астрологически пъзъл".След като италианката разчела шифърът твърди, че според Леонардо на  21 март 4006 г. ще започне всемирен потоп, като ще приключи чак през ноември. Това ще бъде краят на света, а след него - началото на едно ново човечество.

"Има истински шифър на Леонардо, но той не е описаният от Дан Браун", разказва изследователката, изучавала ръкописите на Да Винчи, докато работила в Калифорнийския университет на Лос Анджелис


В романа на Дан Браун "Шифърът на Леонардо" от 2003 г., се предполага, че фигурата отдясно на Исус не е апостол Йоан, а Мария Магдалена, която е бременна от Сина божи. И романът, и филмът бяха заклеймени от католическата църква като исторически неправилни и богохулни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!