На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

четвъртък, 26 август 2010 г.

Най-скъпоплатените изпълнителни директори в света


Лари Елисън

Елисън (Oracle) изкара 84.5 милиона долара през миналата година. 6.1 милиона получи в брой, а 78.4 – под формата на акции. Изобщо, не само на пари му вървеше на Елисън в кризата. Освен че спечели Купата на Америка на състезание по плаване, той мина и през тежката сделка със Sun Microsystems.

Рей Елиът

Шефът на Boston Scientific си докара 33.4 милиона долара миналата година, от които точно 4 милиона – в брой. От тази класация това е човекът с най-ниска базова заплата – едва 600 000 долара. Но пък се нареди на второ място в списъка заради притежаваните от него ценни книжа.

Рей Ирани

Изпълнителнитя директор на Occidental Petroleum приключи 2009 г. с 31.4 милиона долара в банковата си сметка. 6.6 милиона от тях получи в брой. Годината беше успешна за цялата компания, която излезе на печалба, а акциите й почти се възстановиха от големите загуби, натрупани през тежката 2008 г.

Марк Хърд

Героят на Hewlett-Packard изкара 24.2 милиона долара през 2009 г. От тях внушителните 17.6 милиона са в брой. По-голямата част от тях дойдоха от солиден бонус от над 15 милиона долара. И това – даже след като заплатата му беше орязана с над 29%.

Джеймс Хакет

Още един шеф на енергийна компания - Anadarko Petroleum. През 2009 г. спечели 23.5 милиона долара, 6.1 от които – в брой. Въпреки кризата, заплатата му скочи с 6 на сто, а акциите на компанията – с 54 процента. Инвеститорите просто се фокусираха върху добрите данни, които излизаха от компанията, включително и информацията за новите петролни полета.

Ей Джей Лафли

Шефът на Procter & Gamble си докара 23.5 милиона долара през миналата година. 5.6 милиона той получи в брой, останалите – под формата на ценни книжа. През февруари той се пенсионира от компанията, след като изкара на поста от 2000 г.

Уилям Уелдън

Уилям Уелдън от Johnson & Johnson спечели 22.8 милиона долара миналата година. 14.8 – в брой. При това ги получи само година след като компанията отчете първата си годишна загуба от 76 години. Така на шефа на Johnson & Johnson му се наложи да вземе и тежкото решение да съкрати около 8 хиляди души.

Майлс Уайт

Заради значителното орязване на разходите за заплати парите на Уайт се смъкнаха до 21.9 милиона долара. Тенденцията е още от 2008 г., когато той изкара 25 милиона на фона на 27-те от предходната 2007 г. Разходите по сигурността на Уайт, обаче, доста са скочили.

Боб Айгър

Заплащането на Айгър е най-ниско от 2006 г. насам. Миналата година шефът на Walt Disney спечели едва 21.6 милиона долара. Намалението е отражение на свитите с 20 процента приходи на компанията.

Самюъл Палмизиано

Палмизиано получи като възнаграждение 21.2 милиона долара през миналата година. 1.1 милиона той получи под формата на „други” компенсации, включително и самолетни билети.


Автор: millionaire.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!