На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

събота, 28 август 2010 г.

Прераждане и връщане към минал живот

Прераждането и връщането към минал живот

Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде дойдох? Какво ще се случи когато умра?
Един от начините да погледнем към тази тематика е като изследваме процеса на спане, сънуване и събуждане. Той много прилича на този на умирането, междинното състояние и прераждането. Когато спим дълбоко на другите им изглеждаме сякаш сме умрели, а накрая, когато се събудим, нормалните ни сили на паметта и менталния контрол отново се възвръщат и нашия сънуван свят ни напуска, оставяйки ни по начина, по който възприемаме света в будно състояние. Подобен процес се получава когато умрем, казват някои. Изпитването на ясната светлина при смъртта може да е подобна на изпитването при дълбокия сън.
Прераждането е вярата, че когато някой умре, той се преражда в друго тяло. Хората имат различни вярвания относно прераждането. Някои смятат, че не е задължително да се преродим в човешко тяло. Някои може да са били паяци в предишния си живот, а други - моркови или папагали. Затова се постарайте да сте внимателни към това, което третирате в бъдеще.
Някои монаси медитират в продължение на цял ден, за да могат да достигнат състоянието на върховно блаженство (нирвана) с цел да могат да избягат от колелото на прераждането. Според някои вярващи трябва да се опитате да сте възможно най-безгрешни в този живот, за да можете да се върнете в човешко тяло в следващия.
С Карма прераждането може да обясни защо добрите неща се случват на лошите хора, а лошите неща - на добрите. Дали е затова, че сме били наградени или наказани за действия от минал живот?
За мен е доста практично да мисля по този начин, така смъртта не ми изглежда толкова плашеща.
Как се постига връщането към минал живот?
Връщането към минал живот може да се постигне чрез техника на хипнотерапия, която може да ви свърже с един или повече предишни живота. Целта на връщането в предишен живот е да бъдеш в позицията на тръгване на пътешествие към достигането на скрити спомени от подсъзнателно ниво. Не става въпрос за спомени само от този живот - съхранени са и такива, които са от предходния ни живот. За да действа терапията, клиентът трябва да вярва във връщането назад.
Хроничните медицински проблеми, като астма, алергии, мигрена и много други, могат да отговарят много точно на терапията на миналия ни живот. Една от причините хората да искат да се върнат назад е да се елиминира физическата или емоционалната болка, а друга - желанието да се намали страха от смъртта или може би да се обясни повторението на необясними сънища.
Причината да избера да хвърля бегъл поглед на прераждането и връщането към предишен живот се таи в това, че като малка страдах от неизмерим страх от смъртта (както и повечето хора). Затова днешната ми стратегия е вярата в този начин на живот, което ме кара да се чувствам по-уверено и ми дава някакво обяснение.
Когато стила на миналото ни поведение се третира с освобождаване на блокирани емоции или вина, предоставяйки ни се възможност да изпитаме самопознанието и свободата, можем дори да успеем да станем господари на собствената си съдба.
Затова - пазете се от кучето ви - то може да е вашата мащеха от предишен живот!

автор: http://sanovnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!