На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

сряда, 25 август 2010 г.

Какво да правим за да сме здрави?

 
Движете се повече.
Създайте си навик за всекидневна физическа активност. Например избирайте да се изкачвате по стълбите, вместо да ползвате асансьор, разхождайте кучето си, тичайте с децата си. Движението не е само спорт, то е начин да прогоните стреса и да се освободите от напрежението. Съвсем не е необходимо да се потите във фитнес залатаа постоянно или да правите изтощителни 45-минутна аеробика, достатъчно е да се движите всеки ден. 
Намалете мазнините.
Избягвайте пържените храни, хамбургерите, тлъстите меса. Избирайте млечни продукти с по-ниско съдържание на мазнини. Ограничавайте майонезата, маргарина, маслото.
Намалете стреса
Това е лесно да се каже нали, но трудно за изпълнение...Причинителите на стрес ни атакуват отвсякъде. Експертите препоръчват позитивното мислеен като най-добрата техника. Поне 30-минути от деня си отдайте на любимото си занимание – напълнете си топла вана, разходете се в парка или на плажа, прочетете хубава книга, играйте с кучето си, слушайте любимата си музика, гледайте комедия. Отидете на фризьор или масаж. Бройте до десет, преди да избухнете или кажете нещо, за което после ще съжалявате.
Откажете цигарите
По този въпрос всички за категорични. Когато през 1960 година световните медици анонсираха истината за тютюнопушенто, населението намали употребата на цигарите-убийци. За съжаление този проблем с тийнейджърите се решава по-трудно, затова е важен личния пример в семейството и обществената нагласа.
Ако може да избегнете замърсяването...
Ако по обясними причине не можете да избегнете въздуха на мръсния град, то поне се опитайте да живеете без цигарен дим около себе си, местата с голям трафик. Правете разходките си, когато трафикът на коли е по-слаб или, ако имате възможност правете това в по-отдалечени от замърсявания места.
Слагайте колан, когато шофирате или се возите
Статистиките са категорични. Коланът може да ви спаси живота.
Избягвайте прекомерната употреба на алкохол
Докато последните проучвания потвърдиха, че чаша алкохол на ден /по две за мъжете/ може да предотврати сърдечен удар, то злоупотребата с алкохол може да доведе до проблеми с черния дроб и бъбреците, и дори да причини рак.
Грижете се за зъбите си
Направена бе връзка между хората с по-хубави зъби и здравословното състояние. Оказва се, че притежателите на хубави зъби са в по-добро здравословно състояние. Това най-вероятно се дължи на факта, че хората се грижат за себе си по принцип, не само за зъбите си и са по отговорни по отношение на здравето си.

автор: FEMA-BG.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!