На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

петък, 27 август 2010 г.

Може ли да забогатеем от честен бизнес в България?



В България, от много време се смята, че така наречените "бизнесмени" са стигнали до това статукво с цената на "мръсни сделки". Дали това е така? Дали всеки, който има добра финансова независимост крие в миналото си някоя нечестна сделка, прикриване на данъци, неспазване на закона и други?

В страна като нашата сякаш е по-лесно да "прескочим" закона и да спечелим бързи пари, отколкото да "играем" по правилата и да печелим бавно, но постепенно и най-важното - честно! Мнозина отхвърлят твърдението, че няма честно получено благосъстояние (богатство). И масово наистина е така,  но никога не трябва да говорим в множествено число. Това, че живеем в България, не ни прави различни. Това, че сме българи, не ни кара да се чувстваме по-глупави от другите. Както в България, така и навсякъде по света има корупция, но и навсякъде живеят хора, които са готови да се докажат.

Именно от такива хора ние трябва да взимаме пример и да се опитаме да вървим по техните стъпки (разбира се, без да ги копираме). Самите ние трябва да докажем на другите, че в България думата "бизнесмен" не е синоним на думата "мафиот". Че изразите "имам фирма" не означават "нечестни сделки"...

Страната ни се намира в една прекрасна географска област, с перфектен климат и релеф. Тук се намират множество показатели за добър и доходоносен бизнес, и тези които са го разбрали - вече имат един по-добър живот, а тези, които не са - може би, все още оплюват родните ни бизнесмени и предпочитат да работят за мизерни заплати, отколкото да се захванат с нещо собствено, в частния сектор.

Ако вие, сте един от онези, които вярват в себе си и искат да вложат усилията си в даден бизнес - е, не се страхувайте, а действайте смело. Няма значение дали сме жители на САЩ, Великобритания, Германия, Япония или България. Бизнес може да се прави навсякъде.

3 коментара:

  1. Разбира се, че можем. Но ако ще започваме бизнес, трябва да се действа ВНИМАТЕЛНО, а не "смело".

    ОтговорИзтриване
  2. Абсолютно съм съгласен ! А и всичко един ден се връща ...

    ОтговорИзтриване

Какво мислите вие? Споделете!