На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

понеделник, 23 август 2010 г.

Уебсайтът - нашият имот


Някога разглеждали ли сте уебсайт като имот, сходствата и приликите между двете придобивки? В тази статия ще разгледам един уебсайт, бил той стандартен, блог, форум, или система за управление на съдържанието, като една придобивка, приличаща на доходоносен имот.

В една от статиите ми за интернет маркетинг, Стан Колев от Блог Монетизация спомена наистина точно, че корпорацията McDonald’s държи сред най-скъпите имоти в света. От там идва огромната им печалба. Подобно някои предприемачи закупуват имоти не за тяхното ползване, а за тяхното монетизиране, давайки ги под наем, или за да ги ремонтират и продадат с печалба по-късно. Уебсайтовете могат да бъдат актив, точно както някои имоти.
Имотите се купуват или за лично ползване, или за монетизиране. Но уебсайтовете са лична придобивка, която може да бъде монетизирана по разнообразни и многобройни начини. Интернет е една голяма полузастроена площ, която чака своите архитекти (уебмастърите) да изградят нови имоти (уебсайтове), които да привлекат потребителското внимание и да станат доходоносни. За разлика от имот, уебсайт можете да печелите от уебсайт, докато вие го ползвате, вместо да го давате под наем, или директно продаване.
Защо уебсайтовете са активно имущество?
  • Цената са уебхостинг и регистрация на домейн име е наистина ниска, а инвестицията може да се възвърне бързо чрез монетизирането на уебсайт.
  • Не е трудно да се намери трафик на уебсайт, особено блог (Wired Magazine имат страхотна илюстрация на жизнения цикъл на един блог пост, който илюстрира това твърдение).
  • Уебсайтът е интернет имот, който може да се разработи и дава под наем, продаде, или да се превърне в постоянен приход на интернет доходи.
  • Освен монетизирането чрез реклами и партньорски програми, собственикът на уебсайт може винаги да предложи физически услуги като freelance работа, консултиране и прочее, които да донесат още доходи
Защо развиването на уебсайтове прилича на развиването на имоти?
  • Уебсайтовете имат площ, която се измерва в количеството съдържание (новини, статии, мнения и други текстове), или в количеството страници.
  • Колкото по-голяма е площта на един уебсайт, толкова по-доходоносен е той.
  • Както при развиването на имоти трябва да се избере добро местоположение, така при уебсайтовете трябва внимателно да се селектира нишата (тяхната тематика) – има ли много конкуренти, какво качество на информацията предлагат те, какво би било ограничението на страници и съдържание – на пространство в него?
В мига, в който вие регистрирате домейн име и създадете уебсайт, вие имате един потенциално доходоносен имот. Вие предразполагате с него и избирате как да го монетизирате – чрез реклами, партньорски програми, развитие и продаване. В този миг вие сте един строителен предприемач в големата страна, която е интернет.


автор: kreativen.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!