На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

понеделник, 23 август 2010 г.

Печели пари от сайта си!


Съществуват безброй начини да се изкарват пари от интернет. Някои вече се прилагат често, вторите тепърва биват прилагани, а останалите все още не са измислени. Тук ще говоря за сигурните начини да монетизирате (изкарвате пари) от сайт.

Погледнете заглавието сега – “сигурните начини да изкарвате пари от сайт.” Сегашно продължително време. За това ще говоря в тази статия. Как сега да изкарвате продължително време пари от вашия уеб сайт. Ще ви запозная с гарантираните източници на дългосрочни приходи и как да работите с тях, печелейки максимално количество пари. Защото докато някои хора изкарват стотинки, други уебмастъри правят хиляди долара на месец.
Преди да започна, трябва да отбележа, че монетизирането на сайт изисква време, план и конкретни умения. Как да планирате и какво трябва да знаете – ще разберете през следващите няколко минути тук.
Нека започна със петте сигурни начина да изкарвате пари от уебсайт:
1. Контекстуално рекламиране
Популярно в българския интернет благодарение на Google AdSense. Обобщено казано, това са сходни със съдържанието текстови реклами, от които печелите на клик. Местоположението, цветовата гама и интеграцията с дизайна им зависи напълно от вас. В Креативен съм интегрирал 125х125 пикселова текстова реклама с дизайна, благодарение на илюстрация на лепкава бележка. И е в пълно съгласие с правилата на Google.
За да печелите дълготрайно от Google AdSense, трябва да поставите рекламите на видимо за посетителите място (над, или в самото съдържание), да използвайте цветовата гама на вашия сайт и да имате голямо количество посетители. Разглеждам всяко твърдение по-подробно:
  • Добро местоположение. Поставете рекламните карета там, където посетителите ще трябва да ги прегледат. Използвайте очевидни места като под заглавието на статиите/новините, в страничния панел (както в този блог), дори в края на съдържанието, за да има с какво да продължат четенето си.
  • Цветови избор. Използвайте цветовете на линковете, или heading таговете (h1 ,h2, h3) като цвят на рекламното заглавие. Аз използвам червения цвят от заглавията на постовете.
  • Интеграция с дизайна. Интеграцията с изгледа на вашия сайт е важна, за да преглеждат посетителите съответните реклами. Можете да погледнете няколко добри примера в adClustr. Колкото по-приветливо изглежда текстовото каре, толкова повече пари ще носи.
  • Посетители. Но за да имате дори някакви приходи от контекстуално рекламиране, трябва да имате добро количество посетители. Съотношение брой посетители/печалба от кликове няма поради много фактори, но за да печелите добре, трябва да имате над 200-300 посещения/ден.
2) Продаване на текстови линкове
Въпреки че Google наскоро забраниха продаването и купуването на текстови линкове с цел оптимизация за търсачки, продажбата им е добър източник на приходи за голямо количество посетители. Text Link Ads предлагат такава услуга – база от 20 000 рекламодатели и рекламоиздатели, които търсят и предлагат текстови линкове.
Както Google AdSense, така и TLA е достъпна за български сайтове. Просто обяснете добре за какво става въпрос на английски. Няколко български уебмастъра правят около $200 на месец само от тази програма.
3) Директно рекламиране
Най-благоприятният начин за правене на пари от сайт е с директни рекламодатели. Компании, които желаят да рекламират своите продукти/услуги при вас срещу определена цена на месец, година, импресии, или кликове.
Тоест вашата цел трябва да бъде да привлечате рекламодатели. За целта сайтът ви трябва да е авторитетен, да има качествено и често подновявано съдържание, професионален, или добре изглеждащ дизайн и добро количество посетители. Една страница “За реклама” с конкретни ценови оферти и разположения на потенциалните реклами би улеснила и привлякла по-ефективно рекламодателите. Ако вече имате такива – добавете списък с тях в тази страница, особено ако са водещи фирми в нишата ви.
4) Продаване на продукти и услуги
Ако имате добро съдържание и авторитет в нишата ви, ако имате посетители, които ви вярват – продадете им продукт. Дали ще бъде филм, или видеоматериал, книга, или по-конкретно съдържание, зависи напълно от вас. В България можете да използвате ePay (най-често използвано) и от днес – PayPal.
Обикновено отнема голямо количество време и наистина качествени продукти/услуги за продаване, но се превръща в редовен доход, който продължава голямо количество време.
5) Affiliate продажби
Един от най-доходните начини за монетизиране на сайт. Защо е на последно място в списъка? Защото е свързан с онлайн пазаруването, а в България това е дума-табу. Но от чуждестранен трафик можете да правите около $50-$75 на продажба. Повече по темата съм писал в Как да започнем свой онлайн бизнес с Affiliate Marketing.

автор: kreativen.com
Image by Steve Woods

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!