На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

понеделник, 30 август 2010 г.

Научно доказано: Как Исус е ходел по вода?

Борбата между науката и религията стигна дотам, че първата започна да дава обяснения и на едни от най-мистериозните неща от втората, в опитите й да се наложи рационалното над духовното. Така и сега от научното издание Live Science са намерили обяснение как Исус Христос е ходел по водата.
Всичко се криело в редките климатични условия, които правели възможно чудото. Именно благодарение на тях, на повърхността на Галилейско море се е образувал невидим леден слой, който бил способен да издържа и човешко тяло.
С това библейската легенда за Христос е разгадана и както в “Ловци на митове” и учените успяват да се наложат над религията, доказвайки чрез силата на законите в природата, че дори и най-мистериозното си има обяснение.
Исус Христос
Учените дадоха своето обяснение
Друг е въпросът дали Дорон Ноф, професор по океанография в университета във Флорида, както и останалите от екипа му с подобни твърдения са прави, защото всичко, което излагат като мисли са една хипотеза.
Тя би могла да е истина, но в никакъв случай не доказва напълно, че Синът Господен не е ходел по водата. Ако е вярно твърдението им, то тогава ще трябва да намерят и други аргументи и доказателства за всички останали чудеса направени от Исус.
В момента учените признават, че създаването на споменатите изключително редки климатични условия е възможно да се осъществят едва 1 на 10 000 или иначе казано на 10 000 години, евентуално, веднъж.

автор:  http://chudesa.net/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!