На Кратко:

Намерете отговори на въпросите си: Как да стана богат? Какъв бизнес да започна? Кои са най-богатите хора в света? Какво е богатството? Как да печеля пари от интернет (онлайн)? Начини за печелене на пари. Международен бизнес. Какво е щастието? Съществува ли прераждането? Как да бъдем здрави? Все въпроси, които ви вълнуват, разгледайте този блог и дано да останете доволни от прочетеното :)

събота, 28 август 2010 г.

София срещу Варна - къде е по-добре да живеем?


След като няколко години подред в класацията "Най-добър град за живеене в България" печелеше гр. Варна, в последното такова проучване (2009г) спечели София само с една точка преднина. Дали това наистина е така и с какво София е по-добра от Варна?

Според класацията столицата получава 234 точки по 32 посочени критерии. Варна е само с една точка по-малко - с 233 точки; Бургас – 219, Пловдив – 217; Благоевград и Русе са с еднакъв брой точки – 198. Каварна пък бе обявен за най-добрият парти-град за 2009 г.
За най-зелен град бе обявен град Габрово.
Най-красив град отиде при Русе.

Интересното е, че след проучване проведено в интернет се оказва, че българските потребители са посочили именно Варна като най-добрият град. Истината е, че не големината на града определя този социален статут, а нещо друго - възможности, места за развлечения, забележителности, инфраструктура и екология, спокойствие. И точно спокойствието и огромният трафик по софийските улици ме карат да мисля, че столицата ни не би трябвало да бъде на почетното първо място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие? Споделете!